Tjabba, tjena hallå, här kommer en salt hälsning från en Karlskronit utanför Danmarks kust!

I skrivande stund är klockan 03:05, med andra ord så är det alldeles strax dags för att hoppa upp i min hängbinge och sväva iväg till drömmarnas land. Under förmiddagen på våran dagliga 13:30 uppställning (Där besättningen får ta del av nyheter, väder och navigation) fick vi berättat för oss att vi skulle lägga till en dag tidigare. Det här välkomnades av besättningen samtidigt som jag tror att många även kände sig något besvikna att slutet på den här resan snart var kommen.

Under det senaste dygnet så har vi fortsatt vår resa längsmed Danmarks västkust på väg mot Öckerö och sedan midsommar hemma i Karlskrona. Under dagen så har många av oss gjort det sista på våra elevtampar så de är klara för inlämning, vi har även kunnat njuta av solen igen då den har smugit fram från bakom molnen.

Då det helt plötsligt blev min sista natt till sjöss kan jag inget annat än att redan sakna den resa som precis varit. Jag kommer länge komma ihåg nervositeten när vi skulle mönstra ombord, första losskastningen från Brest i Frankrike och om jag skulle vara sjösjuk eller inte. Men samtidigt så kommer jag aldrig glömma solnedgångarna mellan England och Frankrike, delfinerna som simmade längsmed fartyget, The Solent mellan Englands kust och Isle of wight eller ”Delfsail” i Holland. Överlag så har det varit en fantastisk resa med goda kamrater och väderförhållanden som jag aldrig kommer glömma.

Imorgon så går vi in i Göteborgs skärgård förhoppningsvis till tonerna av Lasse Dahlquists låt ”Välkommen till Göteborg” men det kanske bara är lite önsketänk från min sida. Men nu är det dags för mig att gå av min vakt och få lite välförtjänt sömn innan det är dags att gå upp igen om fyra timmar.

Allt gott,

Backsgast, kadett Ludwig Olsson

Källa

Källa


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ring eller Chatta!
💬 Ring eller Chatta
Grafik & Illustrationer
Välkommen till Grafik & Illustrationer 👋 Jag heter Christine! Hur kan jag hjälpa dig?